Hírek

2009.05.08. 09:53

Egyre inkább gyengül a sztrájk - Ez várakozáson aluli volt

A VDSzSz Szolidaritás sztrájk támogatottsága a legfrissebb beérkezett összesítő adatok alapján csekélynek, várakozáson aluli. A vasutasok többsége belátja, hogy nincs értelme a sztrájknak, és egyre többen veszik fel a munkát. Ennek következtében a közlekedés is egyre több helyen megindul, a korábban sztrájkközpontoknak, „erős bázisoknak” számító csomópontokon – mint például Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Budapest-Déli pályaudvar – is folyamatossá válik a közlekedés.

VG Online

A ma nulla óra és reggel 6 óra között közlekedő vonatok csaknem 70%-a elindult, és ez a helyzet a reggeli műszakváltás után tovább javult - derül ki a MÁV-START közleményéből.

A reggeli műszakváltás után a helyzet tovább javult, a 8 órási adatok szerint a közlekedő vonatok száma mostanra megközelítheti a 90%-ot.

Mindez annak köszönhető, hogy a sztrájkba lépő munkavállalók száma folyamatosan csökken. Míg például nulla óra és reggel 6 óra között a MÁV-START Zrt. szolgálatba vezényelt munkavállalóinak 16%-nem vette fel a munkát, addig 8 órára ez a szám már 10%-ra csökkent. A forgalmi területen dolgozók körében a sztrájkolók létszáma pedig minimálisra csökkent.

További részletek: www.vg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!