Hírek

2009.05.27. 17:04

Bajnai és Oszkó kiakadt Orbán mondatán

A miniszterelnök és a pénzügyminiszter visszautasították Orbán Viktor vádjait

nport.hu - MTI

Bajnai Gordon miniszterelnök és Oszkó Péter pénzügyminiszter határozottan visszautasítja Orbán Viktor Fidesz-elnök alaptalan rágalmazását, aki sajtóértesülések szerint a nemzetközi sajtó nyilvánossága előtt hamis váddal illetett, és az ország költségvetésének és lakosságának megkárosításával vádolt többeket, köztük a miniszterelnököt és pénzügyminisztert - írta az nport.hu a Távirati Iroda híre alapján.

"Azzal, hogy Orbán Viktor minden alapot nélkülözve igaztalan rágalmakkal illeti és fiktív cselekményekkel vádolja a köztársaság kormányát és másokat, nemcsak hogy méltatlan helyzetbe hozza Magyarországot, hanem súlyosan veszélyezteti a gazdasági válság kezelése során, a válságból való kilábalásban eddig elért  eredményeket" - olvasható a miniszterelnök és a pénzügyminiszter által aláírt közleményben.

Mint írják, szükségesnek tartják, hogy a Fidesz és annak elnöke még a választási kampány hevében is tartózkodjon az effajta hamis vádaskodástól, és minden esetben mérlegelje, hogy az egyes kijelentések rövid távú politikai hozadékuk mellett milyen mértékű károkat okozhatnak az országnak. A közlemény nem tér ki arra, Orbán Viktor mely kijelentéséről van szó.

Orbán Viktor kedden, miután Berlinben találkozott Angela Merkel német kancellárral, a magyar sajtó képviselőit tájékoztatva elmondta: vendéglátójával megállapodott abban, hogy a Fidesz és a CDU közös munkabizottságot állít fel, amely a két párt számára közös javaslatokat dolgoz ki az elsősorban az adóparadicsomokba kimentett pénzek ellenőrzésére, illetve a nemzeti kormányok ezzel kapcsolatos teendőire abból a célból, hogy az adófizetést ilyen módszerekkel ne lehessen megkerülni.

A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor szerint azért kezdeményezte egy ilyen munkacsoport létrehozását, mert - mint mondta - "torkig van" azzal a helyzettel, "amikor Magyarországon a jegybankelnök, a miniszterelnök meg a pénzügyminiszter kimenti a vagyonát adózás elől offshore cégekbe, majd ezután, pénzhiányra hivatkozva, megszorításokkal sarcolja meg az embereket." A Népszabadság szerint pedig Orbán azt hangoztatta: az "offshore-lovagokból és milliárdosokból" álló Bajnai-kormánynak nincsen semmiféle választói felhatalmazása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!