Hírek

2009.05.18. 07:10

Abbahagyja a felvágottak gyártását a Gyulai a válság miatt

Megszünteti 15-20 felvágott jellegű húskészítményének gyártását a Gyulai Húskombinát (GYH) Zrt. – közölte Ruck János, a társaság vezérigazgatója.

VG

 A tulajdonosok azért döntöttek a leépítés mellett, mert a vállalatnál likviditási válság alakult ki. A beszűkült hitellehetőségek miatt a cégnek át kell szerveznie működését, amely a termelés csökkentésével jár. A GYH mostantól két piacvezető márkája, a gyulai kolbász és a gyulai kenőmájas előállítására kíván koncentrálni – tette hozzá a vezérigazgató.

A pénzügyi gondokat az váltotta ki, hogy a vállalat a hiányzó források pótlásáról nem tudott megegyezni a működést finanszírozó bankokkal. A társaság többségi tulajdonosa, a nádudvari Hage Zrt. a közelmúltban 500 millió forintos segítséget nyújtott a cégnek, de az alapanyag-ellátás biztosításához további 700-800 millió forintra lenne szükség.

A pénzügyi nehézségekhez közvetlenül hozzájárult, hogy a társaság által felhasznált importanyagok az utóbbi időszak forintgyengülésének hatására mintegy 30 százalékkal drágultak, a nem várt többletkiadásokat pedig nem tudta finanszírozni a vállalat.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság Online oldalán olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!