Hírek

2009.05.26. 11:57

A kórházban alvó beteg kezéből lopta el a mobilt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztálya rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött: pár nap leforgása alatt négy ügy vonatkozásában hat gyanúsítottat állítottak elő.

police.hu

A Zseblopási Alosztály rendőrei 2009. május 22-én az esti órákban a Budapest VIII., Blaha Lujza téren egy gyanúsan viselkedő fiatalemberre és egy nőre lettek figyelmesek.

A két személyt a nyomozók egészen egy Budapest VI., Teréz körúti pénzintézetig követték, ahol különböző tranzakciókat kíséreltek meg, szemmel láthatóan sikertelenül, mivel a bankból kilépve a két gyanúsított bankkártyákat dobott egy közeli szemetesbe.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a kukából előhalászott kártyák tulajdonosával, melynek során kiderült, hogy azokat nem sokkal korábban egy hölgy válltáskájából tulajdonítottak el a Blaha Lujza téren. A Zseblopási Alosztály munkatársai B. T. 19 éves váci nőt és B. N 17 éves budapesti fiút a Nyugati pályaudvaron 2009. május 22-én 20 óra 35 perckor fogták el.

A Zseblopási Alosztály munkatársai 2009. május 23-án a délutáni órákban a Budapest V., Régi Posta utcában két gyanúsan viselkedő nőre lettek figyelmesek, ezért követni kezdték őket. A két hölgy több Váci utcai üzletbe is betért, melyek során vagy a vásárlók személyes tárgyai közelébe igyekeztek férkőzni, azzal a céllal, hogy értékeiket eltulajdonítsák, vagy pedig az alkalmazottak figyelmetlenségét kihasználva kívántak árucikkeket eltulajdonítani.

A két gyanúsítottat a rendőrök az egyik Váci utcai üzlet előtt igazoltatták, majd elfogták. A nyomozók K. L. L-né 35 éves és K. M. 46 éves budapesti nők ruházatának átvizsgálása során többek között számos, az áruvédelmi csipogók eltávolításával megrongált ruhaneműt, egy értékes iPhone készüléket, egy tárcát – benne készpénz és személyes iratok – találtak, melynek eredetére vonatkozóan magyarázattal a két hölgy nem tudott szolgálni.

A rendőrök a nyomozás során tételesen beazonosították, hogy a két gyanúsítottnál talált több ruhanemű melyik üzletből került eltulajdonításra, illetve mind az iPhone készüléket, mind pedig a tárcát visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!