Hírek

2009.04.28. 18:53

Újra lesz MDF-frakció? Gyenesei mérlegeli az invitálást

Az MDF befogadná soraiba a jelenleg független Gyenesei Istvánt, s ezzel ismét frakciót alakíthatna; a csatlakozásra felkért politikus mérlegel.

MTI

 Az MDF hivatalosan még nem keresett meg, a csatlakozásra való felkérés szándékáról azonban már értesültem - közölte a volt önkormányzati miniszter kedden az MTI-vel. Mint mondta, elzárkózni nincs oka a tárgyalástól, már csak azért sem, mert a somogyi választókerületében a legutóbbi országgyűlési választáson az MDF támogatta őt.

A felelős döntéshez - még a nemleges válaszhoz is - azonban ismernie kell a feltételeket - tette hozzá Gyenesei István, jelezve: feltételként szabná azt is, hogy az MDF volt frakciójának tagjai valamennyien egyetértsenek a személyével. Mint közölte, egyelőre mérlegeli a helyzetet.

Egy esetleges tárgyalásra a következő két héten belül bizonyosan nem kerül sor - jegyezte meg. A politikus elmondta: ha vállalná, hogy feladva független státusát átül az MDF soraiba, az önálló véleményalkotás lehetőségét a frakció tagjaként sem adná fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!