Hírek

2009.04.16. 07:56

Trükköznek az ingatlanforgalmazók

Egyre többször kínálnak ingatlanforgalmazók jóval a piaci ár alatt lakott családi házakat és lakásokat, amelyek tulajdonosai képtelenek hiteleik fizetésére - írja a Magyar Nemzet.

MTI

A cikk szerint e hirdetések alapján az általánosan elfogadott ár alig kétharmadáért lehet ingatlant venni, de előfordul, hogy a piaci érték feléért kínálják a házakat.
Az ingatlanokat - mivel lakottak - csak kívülről nézheti meg általában a vevő és csak készpénzben fogadják el a vételárat.

Kispál Sándor, a Magyar Ingatlanszövetség főtitkára elmondta, hogy az utóbbi időben szaporodtak el ezek a hirdetések, szerinte elég sötét ügyekről van szó.

Lénárd Mariann, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének főtitkára szerint a kilakoltatók szinte mindent megtehetnek.

Tavaly ősszel még csak 2-3 ilyen típusú megkereséssel találkoztak a munkatársaik, ma már ez a szám 15-20-ra nőtt, pedig még nem érezhető a forint gyengülése miatt fizetésképtelenné vált adósok várható kilakoltatási ügyeinek hatása, mert ezek az ügyek még nem jutottak végső szakaszukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!