Hírek

2009.04.20. 12:18

Tölgyessy: eltörölték a 2002-es jóléti rendszerváltást

A 2002-es jóléti rendszerváltás mostani eltörlése elfogadhatóvá teheti Magyarországot a külföldi finanszírozók szemében, megmentheti a forintot az összeomlástól, de a baloldal népszerűségét biztosan nem javítja - mondta a 180 percben Tölgyessy Péter.

Magyar Rádió

Az áfa és a jövedéki adó emelése az alkotmányjogász szerint jelentős keresletszűkülést hoz, miközben keresletbővülésre lenne szükség, a bérterhek enyhítése pedig nem lesz elég a munkahelyek megtartásához.

A gyermekgondozás idejének két évre csökkentését Tölgyessy nem tartja átgondolt döntésnek, szerinte ehhez nem lesz sem elég bölcsődei férőhely, sem megfelelő részmunka-lehetőség.

A fideszes Matolcsy György adócsökkentést sürgető javaslatáról az alkotmányjogász azt mondja, tetszetős, de életveszélyes ötlet, mert nincs, aki ezt finanszírozza. A Matolcsy-csomagnak szerinte ugyanakkor vannak olyan elemei is, amelyeken érdemes gondolkodni.

A kevés nagy beruházás helyett lehetne például sok kicsit támogatni, igaz, ezzel meg az a baj, hogy az EU kifejezetten a látványos, nagy invesztíciókat szereti, a vállalkozók támogatása pedig hagyományosan nehézkes és lassú Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!