Hírek

2009.04.24. 13:23

Százötven milliárdot vár az OTP!

Az OTP Bank 150 milliárd forintos, csoportszintű adózott eredményt irányzott előre 2009-re vonatkozóan

VGO

Az OTP Bank 150 milliárd forintos, csoportszintű adózott eredményt irányzott előre 2009-re vonatkozóan, bár azt is látni kell, hogy a tervezéssel kapcsolatban nagyon sok a bizonytalansági tényező – közölte az OTP Bank mai közgyűlésén Urbán László vezérigazgató-helyettes.

Korábbi részletek itt olvashatók!

(A tavalyi csoportszintű, korrigált adózott profit 218 milliárd forint volt.) Ha ezt az eredményt sikerül elérni – tette hozzá – az OTP-részvény árfolyama a jelenleginél lényegesen magasabb lesz.

A vezérigazgató-helyettes a hazai makrogazdasági környezet alakulása kapcsán kifejtette: a helyzet napról napra változik, és figyelemre méltó, hogy most már 5-6 százalékos GDP-visszaeséssel számolnak a kalkulációk. Viszont kedvező fejlemény – emelte ki Urbán László -, hogy a kormány elkötelezettnek tűnik arra, hogy stabilizálja az államháztartás helyzetét.

Urbán szerint a bank további költségcsökkentő lépéseket is tervez, így a költség/bevétel arány is változatlanul 50 százalék környékén mozoghat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!