Hírek

2009.04.02. 12:29

"Semmilyen felelősséget nem érez" az AIG volt vezére a gondok miatt

Az állami segítségre szoruló óriásvállalat, az AIG volt vezérigazgatója, a 83 éves Maurice "Hank" Greenberg úgy nyilatkozott: semmilyen felelőséget nem érez a biztosító anyagi gondjai miatt.

AFP - VGO

A Wall Street Journal értesülései szerint a veterán menedzser mai kongresszusi meghallgatásán azt javasolja majd: az állam csökkentse tulajdonrészét az AIG-ben és gyakoroljon nyomást a partnerekre azért, hogy azok visszahelyezzék pénzüket a biztosítóba – írja az AFP. Maurice "Hank" Greenberg a lapnak úgy nyilatkozott: érdemes a befektetőkre támaszkodni, hiszen jelentős anyagi segítséget kaptak, köszönhetően az AIG-nek eddig nyújtott 170 milliárd dolláros mentőövnek.

A most 83 éves Greenberg 2005-ben kényszerült elhagyni a vállalatot, amely az ő vezetése alatt vált globális méretűvé. Arra a kérdésre: felelősnek érzi-e magát a cég jelenlegi helyzetéért, a volt vezér közölt: semmilyen felelősséget nem érez az AIG-ért, a döntések a távozása után születtek meg.

Egy ideig az sem volt biztos, hogy a most a C.V. Starr & Co. biztosítót vezető Greenberg egyáltalán tanúskodhat a kongresszusi meghallgatáson, mivel az egyik szenátor felvetette a volt vezér személyes érintettségét az ügyben. Greenberg állítása szerint komoly összeget veszített az AIG zuhanása miatt, ugyanakkor szavai szerint anyagi helyzete nem változott jelentősen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!