Hírek

2009.04.02. 12:29

"Semmilyen felelősséget nem érez" az AIG volt vezére a gondok miatt

Az állami segítségre szoruló óriásvállalat, az AIG volt vezérigazgatója, a 83 éves Maurice "Hank" Greenberg úgy nyilatkozott: semmilyen felelőséget nem érez a biztosító anyagi gondjai miatt.

AFP - VGO

A Wall Street Journal értesülései szerint a veterán menedzser mai kongresszusi meghallgatásán azt javasolja majd: az állam csökkentse tulajdonrészét az AIG-ben és gyakoroljon nyomást a partnerekre azért, hogy azok visszahelyezzék pénzüket a biztosítóba – írja az AFP. Maurice "Hank" Greenberg a lapnak úgy nyilatkozott: érdemes a befektetőkre támaszkodni, hiszen jelentős anyagi segítséget kaptak, köszönhetően az AIG-nek eddig nyújtott 170 milliárd dolláros mentőövnek.

A most 83 éves Greenberg 2005-ben kényszerült elhagyni a vállalatot, amely az ő vezetése alatt vált globális méretűvé. Arra a kérdésre: felelősnek érzi-e magát a cég jelenlegi helyzetéért, a volt vezér közölt: semmilyen felelősséget nem érez az AIG-ért, a döntések a távozása után születtek meg.

Egy ideig az sem volt biztos, hogy a most a C.V. Starr & Co. biztosítót vezető Greenberg egyáltalán tanúskodhat a kongresszusi meghallgatáson, mivel az egyik szenátor felvetette a volt vezér személyes érintettségét az ügyben. Greenberg állítása szerint komoly összeget veszített az AIG zuhanása miatt, ugyanakkor szavai szerint anyagi helyzete nem változott jelentősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!