Hírek

2009.04.20. 10:38

Sajátmagát palackozná a Pepsi

A PepsiCo, a világ második legnagyobb üdítőital-gyártója 6 milliárd dolláros ráfordítással kizárólagos tulajdont szerezne két legnagyobb palackozó üzemében.

BBC News - VGO

A PepsiConak jelenleg 33 százalékos kisebbségi tulajdonrészt birtokol a Pepsi Bottling Group-ban és 43 százalékos kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik a Pepsi Americas-ban. A felajánlott ár 17 százalékkal magasabb a cégek papírjainak pénteki záróárfolyamánál.

Ha a részvényesek jóváhagyják az ügyletet, akkor a New York-i központú PepsiCo éves jövedelme legalább 15 százalékkal növekedne írja a BBC. Indra Nooyi elnök-vezérigazgató az ügylettel kapcsolatban úgy fogalmazott: hisznek abban, hogy üzleti modelljük jelentős átalakításával növelhetik gyarapodási lehetőségeiket.

Tavaly októberben a PepsiCo bejelentette: 3 300 fővel csökkenti az Egyesült Államokban foglalkoztatott állományát a működési költség lefaragása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!