Hírek

2009.04.26. 12:25

Rendőri biztosítás mellett virrasztottak Tiszalökön

Rendőri biztosítás mellett tartottak virrasztást a szerdán meggyilkolt Kóka Jenő emlékére Tiszalök cigánysorán, az áldozat családi házának udvarán.

MTI

Az 53 éves férfit szerdán délután fél kettőkor temetik el a helyi temetőben - tudatta a RomNet internetes lap szombaton. Az országos rendőrfőkapitány ötvenmillió forintra emelte a romák elleni, halálos áldozatokkal járó fegyveres támadások nyomravezetői díját. Bencze József altábornagy szombaton közölte, hogy a nagycsécsi, a tatárszentgyörgyi és a tiszalöki bűncselekmények összefüggnek, azonos az elkövetői kör, ezért a korábban kitűzött 10-10 millió forintos nyomravezetői díjat egységesíti, és 50 millió forintra emeli.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre vezető utakat rendőrök ellenőrzik, minden autóst megállítanak és igazoltatnak, míg a tragédia helyszínén nyolc rendőr vigyázza az emlékezőket - tájékoztatta a RomNetet Léderer András, az SZDSZ Új generáció elnöke, a parlamenti párt ügyvivője, aki maga is részt vesz a gyertyás virrasztáson.
 
Léderer András a RomNetnek elmondta: élelmiszert, üdítő és ásványvizet vittek délután az özvegynek és családjának, valamint átadták neki a család megsegítésére gyűjtött 80 ezer forintot. A nyomravezetői díj megemelésével kapcsolatban úgy fogalmazott: bíznak abban, hogy a gyilkosokat a rendőrség akár állampolgári bejelentéssel, de órákon belül, esetleg egy-két napon belül elfogja.
 
A politikai és közéleti internetes lap információja szerint a tiszalöki tragédia helyszínén a rendőrség olyan értékelhető nyomokat talált, amelyek alapján egyértelművé vált, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosságot és Kóka Jenő kivégzését ugyanaz a személy követte el. A két gyilkosság helyszínén talált nyomokból szerzett DNS megegyezik, és ez alapján állítja a rendőrség, hogy a tavaly novemberi és az idén februári támadás, valamit a szerdai gyilkosság elkövetői ugyanazok a személyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!