Hírek

2009.04.06. 13:46

Otthon győzte le a Playstation a Wiit

Tizenhat hónap után megfordította a "meccs" állását a Sony: Japánban márciusban több Playstation 3-at adtak el, mint Nintendo Wiit.

Reuters - VGO

Az iparági elemzők szerint a Playstation 3 a Sega Sammy és a Capcom által piacra dobott új szoftvereknek (Ryu Ga Gotoku 3, Resident Evil 5)  köszönheti sikerét, amely tizenhat hónap után először emelte a Wii fölé ez eladások terén Japánban – jelenti a Reuters.

A szakértők szorosan figyelemmel kísérik, hogyan teljesít saját hazájában a Sony konzolja, ez ugyanis biztosan mutatja, hogyan kapaszkodhat vissza a vállalat bajlódó játék ágazata. Emellett az eladások tükrözik azt is, mekkora növekedési potenciállal rendelkezik a Nintendo Wii.

A március 29-i héten 146 948 PS3 kelt el Japánban, szemben a Wii 99 335 egységre rúgó teljesítményével (a Microsoft ugyanekkor 43 174 Xboxot értékesített). A Mizuho Investors Securities elemzője szerint ugyanakkor a márciusi rali ellenére nem valószínű, hogy a Sony átvenné a Wiitől a globális vezető szerepet. Ennek oka, hogy a szoftverfejlesztők a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező konzolra, vagyis a Wiire fejlesztenek elsősorban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!