Hírek

2009.04.05. 16:07

Negyedik Eb-aranyát nyerte Berki lólengésben

Berki Krisztián megvédte Európa-bajnoki címét lólengésben a tornászok milánói kontinensviadalán.

MTI

 Berki a negyedik Eb-címét nyerte ebben a számban, és ezzel minden idők legeredményesebb magyar tornásza lett a kontinensbajnoki aranyak tekintetében. Berki reggel hétkor kelt, és állítása szerint egyáltalán nem izgult: kilenckor már a melegítőteremben volt, felkészülése jól sikerült.

A címvédő, aki negyedik helyen lépett tovább a selejtezőből, nem volt könnyű helyzetben, ugyanis elsőként szólították: 6.7-ből indította gyakorlatát, amelyet kiválóan hajtott végre, mindössze a végén volt egy kisebb lábterpesztése. A leugrás után a pontszám miatt nagyon izgult, és amikor kiírták a 15.600 pontot, már érezte, meglehet a negyedik Eb-győzelem.

"A legnehezebb talán az volt, hogy elsőként szólítottak. Természetesen utána megnéztem a többiek gyakorlatát is, de a 15.600 pontnál már úgy éreztem, meglesz az arany. Nagyon boldog vagyok, de egy biztos, évről évre egyre nehezebb. Már csak teljesen hibátlan előadással lehet győzni, hiszen a többiek is feljöttek, folyamatosan fejlődnek" - mondta Berki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!