Hírek

2009.04.06. 07:05

Most kell először bevallani és fizetni a cégautóadót

Közeleg az új cégautóadó első bevallási és befizetési határideje, április 20-a - hívja fel az érintettek figyelmét hétfői számában a Népszabadság.

MTI Eco

A február óta hatályos adót a céges tulajdonban lévő autók után mindenképpen fizetni kell, így az evás cégeknek is. A magánszemélyek közül pedig azoknak, akik költséget számolnak el, vagy autójuk után más teszi ezt. Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke a lap érdeklődésére elmondta: szerinte nem valószínű, hogy külön ellenőrzéseket indítana majd az APEH a cégautóadó miatt.

Az APEH-nél az ellenőrzéssel kapcsolatban azt hangsúlyozták: leginkább azokat a cégeket ellenőrzik majd, amelyek tulajdonában személygépkocsi van, hiszen az ilyen társaságokat össze tudják gyűjteni a gépjármű-nyilvántartásból. De - az adóhivatal tájékoztatása szerint - ellenőrzik majd a magánszemélyeket is az éves szja-bevallásban, illetve a havijárulék- és adóbevallásban szereplő adatok segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!