Hírek

2009.04.25. 20:43

Meglép az ORTT elől a Viasat3

A harmadik legnézettebb kereskedelmi csatorna külföldre helyezi át a székhelyét májustól, hogy ne kelljen műsorszolgáltatási díjat fizetnie, és ne bírságolhassa meg az ORTT.

MTI - Index

Kilép a magyar joghatóság alól e hónap végével a Viasat3.

Az MTI információja szerint az erről szóló, az Országos Rádió és Televízió Testület elnökéhez intézett levélben nem szerepel, hogy mely állam joghatósága alá helyezi magát a csatorna, amelynek médiahatósági források tájékoztatása alapján sem műsorszolgáltatási díj-, sem kötbértartozása nincsen.

Korábban számos kisebb, Magyarországon fogható, adását magyar nyelven sugárzó csatorna helyezte magát cseh vagy román joghatóság alá, de a nézettségi versenyben általában a harmadik helyre sorolt adó még nem tette meg ezt a lépést.

A Viasat3 tulajdonosa három további adót működtet Magyarországon (Tv6, Viasat History, Viasat Explorer), ezek mindegyike a brit felügyeleti szervhez bejelentve működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!