Hírek

2009.04.14. 14:41

Lendvai: meg kell köszönni Gyurcsány kormányának!

Lendvai Ildikó beszédének túlnyomó részét arra használta, hogy megköszönte Gyurcsány Ferenc kormányának eredményeit.

VGO

A szocialisták (most még) frakcióvezetője a konstruktív bizalmatlansági indítvány előtt hosszú percekig dicsérte a leköszönő kormány munkáját. Lendvai Ildikó szerint meg kell köszönnünk Gyurcsány Ferencnek és kormányának, hogy az elmúlt két évben - szerinte - rendbe rakták a költségvetést, illetve az autópályákat. Külön kiemelte, hogy növekedett a foglalkoztatás és "sikerült levágniuk a feketegazdaság hétfejű sárkányának legalább egy fejét."

A szocialista pártelnök szerint a válságnak nincs párttagkönyve. Szerinte a szocialisták felvállalják a kormány támogatását. Közölte azt is, hogy vállalják a parlamenti felelősséget a válságkezelő kormány "munkásságáért."

"Most számít a gyorsaság, mert a válság nem vár. Megköveteli a még gyorsabb intézkedéseket. Nem maradhat az ország bizonytalanságban. Rendben van, hogy sokan előrehozott választásokat szeretnének." - közölte Lendvai Ildikó.

"Azonban az agresszív megnyilvánulássokkal szemben nem emelték fel hangjukat, s ez nincs rendben. Remélem, ők is elítélik a rasszista megjegyzéseket. Szólni kell ez ellen – mindannyiunknak! Nem volt ez mindig így. Az sem, hogy a ciklus közepén alakított új kormányt egyes ellenzéki képviselők illegitimnek tartják." - emelte ki.

"Az új kormány nem csak személyi változásokkal jár, hanem válságkezelő intézkedésekkel is. Annak érdekében, hogy munkahelyeket mentsünk meg. Gyorsan kell lépnünk."

"A fő cél a munkahelyek védelme, a munkát terhelő terhek csökkentése, a vállalkozások segítése és élénkítése. Nem igaz, hogy a leköszönő kormány nem tett reformintézkedéseket, bár rengeteg akadályt gördítettek az útjába. A leköszönő kormány eredményeit nem lehet elvenni."

"Természetesen mi is követtünk el hibákat, s fogadjuk a kritikákat. Tegyük helyre közösen, amit kell. Új válságkezelő kormány alakul. A válságkezelés tartalmát a szaktudás határozza meg, de nincs kormány parlamenti felelősségvállalás nélkül. Ez a mi kormányunk lesz" – címezte a szocialista frakciónak szavait Lendvai.

Kezdeményezzük, beadjuk a képviselők költségtérítéseinek rendezését a népszavazás megrendezése nélkül – zárta szavait Lendvai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!