Hírek

2009.04.24. 23:05

Jégkorong vb: 13 másodpercen múlott a magyar csoda

Közel volt a magyar csoda. A svájci jégkorong-világbajnokságon a magyarok tizenhárom másodperccel a vége előtt kapták a kegyelemdöfést.

zsj

Kisebb verekedés alakult ki a magyar és a szlovák szurkolók között a Szlovákia-Magyarország svájci jégkorong-vb A-csoportos találkozója előtt a zürichi stadion közelében. Szerencsére nem történt nagyobb baj, csak egy-két szurkoló gondolta úgy, hogy kipróbálja erejét. A többiek, egyik és másik oldalról is, megakadályozták a nagyobb összecsapást. Információink szerint a stadionban 3000 magyar szurkolt a csapatunknak. 

A mérkőzés szlovák rohamokkal kezdődött. Már az első másodpercek megmutatták, hogy a szlovákok gyorsan el akarják dönteni a találkozót, egyik helyzetet a másik után alakították ki Szuper kapuja előtt. A nagy nyomásnak meg is lett az eredménye, Ruzsicska betalált a magyar kapuba. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy most megkezdődik a nagy szlovák gólgyártás, ám a rohamok lassan elmaradtak. A második harmad nagy meglepetéssel kezdődött. Benk a szlovák kapu mögött megszerezte a korongot és Holeczynek passzolta, aki óriási góllal egyenlített.

A haramad végét jobban bírták a szlovákok. Egy perc alatt kétszer is a magyar kapuba találtak, szerencsére jött a szünet és újra erőre kaptak játékosaink. Közel volt a magyar csoda. A harmadik harmadban először Peterdi, a 42 percben, majd Sille is betalált Stana kapus hálójába. A szlovákok még próbálkoztak, a játék javarészt a magyar kapu előtt zajlott, márcsak tizenhárom másodperc volt. Jött Bartecskó, találata eldöntötte a mérkőzést.

Szlovákia - Magyarország 4:3 (1-0, 2-1, 1-2) G.: Ruzsicska (1:46), Bartecsko (38:13, 59:47), Hossa (39:04) ill. Holeczy (22:01), Peterdi (42:52), Sille (54:04)

A mérkőzésről mondták:
A cseh idnes.cz lap kommentjei a mérkőzésről: " nem is tudtam, hogy a magyarok hokizni is tudnak"; " nagy harcosok a magyarok"; " most már a szlovákokat is egy kanadai edző mentheti csak meg"
Pravda.sk: A szlovákok becsületét Bartecsko mentette meg.
Sport.sk: Bartecsko mentette meg a szlovákokat a magyarok halálos ütésétől

További eredmények: A-csoport:
Fehéroroszország - Kanada 1:6 (0-2, 0-0, 1-4)
B-csoport Németország-Oroszország 0:5 (0-3, 0-0, 0-2)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!