Hírek

2009.04.26. 12:10

Hoki vb: Még nem büntették a magyarokat

Egyelőre nem kap büntetést sem a magyar szövetség, sem a válogatott, de ha a magyar szurkolók nem változtatnak viselkedésükön, nem marad el a szankció.

samsungsport - VG Online

A magyar csapat remekül helytállt ugyan a szlovákok elleni mérkőzésen, ugyanez nem mondható el azonban a drukkerekről, akik jókora rendbontást okoztak a találkozón. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség elsőre csak figyelmeztetett, de jelezte: legközelebb nem marad el a büntetés, ha a drukkerek minősíthetetlen viselkedésében nem áll be változás. Az esetet megvitató értekezleten többen furcsállották a magyar szurkolók viselkedését.

- A pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos, és a szurkolói verekedések is mélyen elítélendőek. Kérték, hogy kommunikáljunk a szimpatizánsainkkal, ilyen botrány még egyszer ne történjen, mert annak súlyos következményei lehetnek. Itt vannak írott és íratlan szabályok, amelyeket be kell tartani, ha ide akarunk tartozni - mondta Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára, hozzátéve: igen kellemetlen volt végighallgatnia a feddést a vezetői értekezleten.

A magyar szövetség honlapján, a Pat Cortina szövetségi kapitánnyal készült interjú után a szurkolók egy kis részét tették felelőssé a történtekért.

A drukkerek tényleg fantasztikus hangulatot teremtettek, nagyon sokat segítettek a csapatnak. Azonban akadt egy piciny mag, amely elfogadhatatlanul viselkedett. Részben kifütyülte a győztes szlovákok himnuszát, néhányan pedig megtámadtak és megütöttek egy szlovák szurkolót. A hokivilágbajnokságoktól teljesen idegen volt eddig az efféle rendbontás, nem véletlen tehát, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség Zürich-Klotenben tartózkodó főtitkára, Kovács Zoltán a sajtónak nyilatkozva határozottan elítélte a történteket.

A svájci szervezők kezdeményezésére Pat Cortina beleegyezett, hogy a Kanada elleni vasárnapi találkozó előtt három játékos, Szuper Levente, Kangyal Balázs és Szélig Viktor felhívást intézhessen a magyar táborhoz, a vb-hez méltó viselkedésre kérve valamennyi honfitársunkat. A történtek nem csak azért fájóak, mert rossz színben tüntetik fel az egyébként fantasztikus magyar drukkereket, hanem ronthatják esélyeinket a 2014-es világbajnokság megrendezéséért zajló versenyfutásban is - olvasható az MJSZ honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!