Hírek

2009.04.23. 15:44

Hernádi Zsolt: a Mol nem a sarki fűszeres

A részvényesek döntéseikkel a Mol Nyrt. lopakodó felvásárlását nehezítették meg a közgyűlésen, ami azért fontos, mert a vállalat nem a "sarki fűszeres", hanem egy olyan stratégiai cég, amelyik a régióban az energiaellátás diverzifikálását is lehetővé teszi

MTI Eco

"A részvényesek a közgyűlésen rugalmasabbá tették a társaságot, amelyik most erősebb és stabilabb, mint valaha volt" - közölte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Az elnök-vezérigazgató kiemelte: a részvényesek hitet tettek a Mol Nyrt. önálló stratégiájának folytatása mellett.

Kifejtette, hogy a Mol pénzügyi pozíciója stabil, amit támogat az is, hogy a közgyűlésen a részvényesek elfogadták, a vállalat nem fizet osztalékot.

A lopakodó felvásárlás ellen hozott döntésekről az elnök-vezérigazgató elmondta: a "B" sorozatú részvénnyel kapcsolatos jogokat azért szélesítették ki, hogy a vállalat a nyitott partneri politikáját is tovább tudja folytatni.

Ugyanezt a célt szolgálja az is, hogy egy részvényest csak akkor lehessen bejegyezni a részvénykönyvbe, ha hitelt érdemlően igazolja, kik a tulajdonosai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!