Hírek

2009.04.08. 08:21

Felszámolási eljárást kezdeményeztek a HospInvest és két leánycége ellen

Több beszállító cég felszámolási eljárást kezdeményezett a HospInvest Zrt. és két leányvállalata ellen, még mielőtt az egészségügyi társaságok csődvédelemért fordultak volna a bírósághoz - írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet - MTI - klubradio.hu

Nemcsak a HospInvest Zrt. kért csődvédelmet április elején, hanem az egészségügyi holding két leánycége, a Hatvani Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. és a kiskunhalasi Semmelweis Kórház Közhasznú Társaság is - számol be a klubradio.hu az MTI alapján.

Ugyanakkor beszállító társaságok felszámolási eljárást kezdeményeztek a hatvani és a kiskunhalasi kórházakat működtető cégek ellen, s kérték az egri Markoth Ferenc Kórházat üzemeltető HospInvest Zrt. megszüntetését is - írja a Magyar Nemzet, amely magyarázatként hozzáteszi: a felszámolás azt jelenti, hogy a fizetésképtelen cég megszüntetését kérik azok a vállalkozások, amelyek nem jutottak hozzá lejárt követeléseikhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!