Hírek

2009.04.29. 09:32

EP-választás leosztott szerepekkel: Jobbik vs SZDSZ

Egyre inkább elmérgesedik a nagypolitikába belépni készülő Jobbik és az abból éppen kicsúszni készülő SZDSZ párharca

VGO

Becsületsértés vétsége miatt bírósági feljelentést tesz a Jobbik a pártot neonácinak tituláló Gusztos Péter, Léderer András és Gyurcsány Ferenc ellen.

"A Legfőbb Ügyészségen pedig az SZDSZ feloszlatását kezdeményezem, miután a kirekesztő párt az Országgyűlés elnökét antidemokratikus módon arra kérte, hogy törvénytelenül tagadja meg a felesketését a Jobbik OVB-delegáltjának" - adta hírül a Jobbik szerdán.

Az ügy előzménye, hogy több vezető SZDSZ-es politikus is neonácinak titulálta a Jobbikot, majd Gyurcsány Ferenc is nekirontott blogjában a szélsőjobboldali eszméket is hirdető pártnak.

Ezek után, az SZDSZ hivatalosan is arra kérte Szili Katalin házelnököt, hogy tagadja meg a Jobbik delegáltjának, Novák Elődnek a felesketését az Országos Választási Bizottságba.

A két kispárt csörtéjét csak elmérgesíti, hogy több felmérés szerint is a kispártok közül egyedül a Jobbiknak van reális esélye mandátumot szerezni az EP-választásokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!