Hírek

2009.04.30. 14:33

Egygólos előnyt szerzett a MU

A címvédő Manchester United hazai pályán egygólos előnyre tett szert az Arsenallal szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, szerdán.

MTI

A győztes gólt John O''Shea szerezte a 17. percben. A találkozó 67. percében csereként beállt Ryan Giggs 800. alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök színeiben. A 35 éves walesi középpályás a tavalyi BL-döntőn döntötte meg Bobby Charlton 758 meccses csúcsát.

Az első percek "ismerkedése" után a manchesteriek nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, és O''Shea révén hamar megszerezték a vezetést. Ettől megzavarodtak az Ágyúsok, a hazaiak pedig sorra dolgozták ki a helyzeteket, s a vendégek Almunia hatalmas bravúrjainak köszönhetik, hogy nem nőtt a különbség. A félidő hajrájára sikerült rendeznie sorait az Arsenalnak, s ekkor szabadult ki a címvédő szorításából.

A második játékrész színvonala már elmaradt az első félidőben látottaktól, de az iram így is nagy volt, de a kapuk már kevésbé forogtak veszélyben. A MU-nak megfelelt az 1-0-ás eredmény, míg az Arsenal ezúttal nem volt képes gólveszélyesen futballozni, így nem esett több gól, melynek révén egyik csapat sem várhatja kényelmes helyzetből a visszavágót.

BL, elődöntő, első mérkőzés:
Manchester United (angol)-Arsenal (angol) 1-0 (1-0)
---------------------------------------------------
gól: O''Shea (17.)
A visszavágót jövő kedden rendezik Londonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!