Hírek

2009.04.27. 14:48

Büntetnék a szocialisták a holokauszttagadást

Múlt héten többen szóltunk már arról a szégyenről, amit a náci holokauszttagadók hoztak ránk

VG Online

Múlt héten többen szóltunk már arról a szégyenről, amit a náci holokauszttagadók hoztak ránk – közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke napirend előtti felszólalásában.

"A parlamentnek is megvan a dolga, ezért a héten törvényjavaslatot nyújtunk be a holokauszttagadásról. Emellett elvárjuk, hogy egyes ellenzéki képviselők tegyék világossá, a közös Jobbik-os együttműködés még nem jelent elvi azonosságot. Mindig ki akarnak zárni valakit a nemzetből, s mindig a szélen lévő házak vannak veszélyben, kiknek nem fogjuk kétfelől a kezét. Ne engedjünk senkit kiiktatni a nemzetből" – zárta beszédét.

Alapdolgokban demokraták között nincs megalkuvás – reagált erre Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Nem kell erőlködni, sem visszavonulni, mert alapdolgokban demokraták egyetértenek. Szerinte a demokratáknak tiltaniuk kell a holokauszttagadást.

A holokauszttagadás ugyanis vétek és bűn, vagyis büntetendő. Olyan törvényt írunk, amelyet minden képviselő nyugodtan megszavazhat, s erre kérek mindannyiukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!