Hírek

2009.04.08. 15:38

Brutális videó! Roma gyerekeket kínoztak a rendőrök Kassán

Brutálisan zaklatott és megalázott hat roma fiatalt kassai rendőrök egy csoportja március 21-én. Ján Packa országos rendőrfőkapitány kedden sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, s a belügyminiszter javaslatára hatásköri visszaélés miatt eljárás indult az egyenruhások ellen.

VGO

Ján Packa Kassára utazott, hogy részleteiben is megismerhesse az esetet. Sajnálja, hogy hat rendőrel kevesebb lesz, de ezek a személyek komolyan ártottak a a rendőrség jó hírnevének, és cselekedetünk ellentétben áll esküjükkel - írja az Új Szó, szlovákiai magyar napilap.

A közzétett videófelvétel alapján hat fiatal romát egy helyiségbe zártak, azt parancsolták nekik, hogy vetkőzzenek le, s pofozzák egymást. Mindezt videóra is vették. Az incidensre azt követően került sor, hogy egy rablást jelentettek be a rendőrségnek. A rendőrök a helyszínen sérülten a földön találták Alžbeta S.-t. Ezt követően hat tettest fogtak el, közülük három fiatalkorú.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!