Hírek

2009.04.15. 07:48

Bajnokok Ligája - A Barcelona és a Chelsea a négy között

Az FC Barcelona és a Chelsea bejutott az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két csapat egymással találkozik a fináléba kerülésért.

MTI

A katalánok a hazai 4-0-s sikert követően kedden 1-1-es döntetlent értek el a Bayern München vendégeként, azaz négy közé kerülésük egy pillanatig sem forgott veszélyben a negyeddöntő visszavágóján. A Chelsea az idegenbeli kétgólos siker után saját közönsége előtt 4-4-et játszott a Liverpoollal, amely a fordulatos meccs ellenére egyszer sem állt továbbjutásra.

A két angol gárda a régi idők gólzáporos futballját mutatta be a Stamford Bridge-en. A hallatlanul izgalmas összecsapás első félideje a Vörösök fölényét hozta, a szünetig ledolgozták hátrányukat, s csupán idegenben szerzett több góljuk miatt álltak jobban a tavaly döntős Kékek. A fordulással a játék képe is megváltozott: a Chelsea magához tért és kiegyenlített. Ehhez Reina hibája is kellett, ugyanis egy beadásba Drogba beleért, s a vendégkapus olyan szerencsétlenül nyúlt a labdához, hogy az róla a kapujába pattant.

Ezt követően Alex szabadrúgásból bődületes erővel bombázott a keresztléc alá. A Liverpool kissé megtört azzal, hogy ismét távol került a továbbjutástól, a Chelsea pedig egy szép támadás után Lampard révén megfordította az állást. Ekkor úgy tűnt, végleg eldőlt a párharc, de a vendégek másképp gondolták: három perc alatt két gólt szerezve már csak egyetlen találatra voltak az elődöntőtől. Azonban az újabb drámai fordulat helyett a Chelsea adta meg zárszót a találkozónak, hiszen Lampard kiegyenlített. A Chelsea ezzel kiegyenlítette számláját a Liverpoollal szemben a közelmúlt BL-kudarcaiért: az elmúlt négy kiírásból háromszor az elődöntőben kerültek össze a Kékek és a Vörösök, s az első két alkalommal a liverpooliak, míg tavaly és idén a fővárosiak örülhettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!