Hírek

2009.04.05. 11:31

Bajnai: kőkemény válságkezelési program jön

Az a célom, hogy 2010-ben kilábalás és fellendülés következzen, és megerősödjön az ország gazdasága. Mindezt azonban nem lehet fájdalommentesen csinálni - mondta Bajnai Gordon komrányfőjelölt az MSZP kongresszusán.

VGO - mszp.hu

A gazdaságélénkítést és a munkát helyezi a középpontba a készülő kormányprogram - közölte Bajnai Gordon. A kormányfőjelölt ugyanakkor hangsúlyozta, az új kabinet programja nem jóléti osztogatás lesz.

Bajnai azt ígérte, az állam takarékosságáért tud felelőséget vállalni. Programjának néhány elemét ismertetve kiemelte, az a célja, hogy 2010-ben kilábalás és fellendülés következzen, és megerősödjön az ország gazdasága. Mindezt azonban nem lehet fájdalommentesen csinálni, de most mindenkinek el kell dönteni, átmenetileg lemond-e jövedelme bizonyos százalékáról, vagy elveszíti állását.

Bajnai hangsúlyozta, meg kell védeni a devizahiteleseket, meg kell védeni a vállalkozásokat. A miniszterelnök-jelölt kitért arra is, hogy az elkövetkező intézkedéssor nem cukormáz a keserű pirulán, hanem kőkemény válságkezelési program. Az általunk javasolt út végén az euró van, ami lehet, hogy kicsi és sárga, de nem savanyú, és a mienk lesz - fogalmazott.

Beszédében néhány mondatban a politikai helyzetet is értékelte. Minden belpolitikai vitával töltött hét százmilliárdokba kerül az országnak - mondta. Bajnai szerint a válságkezelő kormány jobb megoldás az ország számára, mint az előre hozott választás. Kivezetni Magyarországot a válságból, megvédeni a gazdaságot: ez a célom - összegezte programját Bajnai Gordon.

Bajnai célja az, hogy 2010-ben elmondhassa, Magyarország talpon maradt, megerősítette gazdaságát. Ennél azonban többet nem akar, egy év múlva senkinek nem kíván politikai vetélytársa lenni. Mindaddig azonban "csapatjátékra számít".

Bajnai Gordon előtt a pártelnökségről és a kormányfői posztról távozó Gyurcsány Ferenc beszélt röviden. Elmondta, hogy Bajnai Gordont, illetve politikáját, személyét és családját is meg kell védeni. Gyurcsány felhívta a kongresszus figyelmét arra, hogy a miniszterelnöknek teljeskörű támogatásra van szüksége ahhoz, hogy Magyarország javát szolgálhassa.

Bajnai Gordont és Lendvai Ildikót az MSZP kongresszusa nagy többséggel választotta meg kormányfőjelöltnek, illetve pártelnöknek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!