Hírek

2009.04.21. 11:43

A Tesco ”nagyon erősen teljesít“ Magyarországon

A recessziós környezetben is rekorderedményt ért el tavalyi pénzügyi évében a brit Tesco kiskereskedelmi hálózat, amelynek kedden Londonban ismertetett előzetes pénzügyi beszámolója szerint a cég Magyarországon is nyereséges maradt.

MTI Eco

A legnagyobb brit áruházlánc egyszeri tételek nélkül számolt adózás előtti alapszintű eredménye a Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett részletes kimutatás szerint a februárral zárult 2008-2009-es üzleti évben 10 százalékkal 3,128 milliárd fontra (több mint ezer milliárd forintra) nőtt a csoport egészére vetítve.

Ez minden idők legjobb éves eredménye a brit kiskereskedelmi szektorban.

A csoportszintű értékesítési bevétel 15,1 százalékkal 59,4 milliárd fontra emelkedett, vagyis - a vállalat történetében először - meghaladta a heti egymilliárd fontot.

A beszámoló szerint a Tesco külföldi érdekeltségeinek teljesítménye "nagyon erős" volt tavaly, a nemzetközi üzletág hozta a csoportszintű értékesítési növekmény 51 százalékát.

Magyarországon a Tesco "legtöbb versenytársánál jobb teljesítményt nyújtott" az elmúlt pénzügyi évben, és piaci részesedése 17 százalékra nőtt.

Az új üzletek megnyitásával 13 százalékkal bővült a magyarországi eladótér; a magyar piacon 14 nagy hipermarket és 12 kisebb bolt nyílt tavaly, áll a Tesco keddi beszámolójában.

Az eredményeket kedvezően fogadták a befektetők: a Tesco részvénye a kedd délelőtti kereskedésben 5,45 százalékos erősödéssel 3,50 font fölé emelkedett a Londoni Értéktőzsdén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!