Hírek

2009.03.30. 15:21

Gyurcsány mégsem szegődik az oroszokhoz

A kormányszóvivő kacsának nevezte a Kommerszant című orosz gazdasági és üzleti napilap azon információját, hogy Gyurcsány Ferenc várhatóan a Déli Áramlat igazgatója lesz.

mti

Daróczi Dávid szerint Gyurcsány Ferenc kénytelen volt személyes áldozatot hozni, de nem fordít hátat a politikának: mint ő maga is többször hangsúlyozta, adott esetben parlamenti képviselőként, vezetői tisztségek nélkül is tovább politizál - tette hozzá.

Az orosz lapok közül hétfőn egyedül a Kommerszant adott hírt arról, hogy Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert jelölték miniszterelnöknek Gyurcsány Ferenc helyére, aki viszont a lap szerint várhatóan a tervezett Déli Áramlat gázvezeték vezetője lesz.

A lap megemlítette, hogy Gyurcsány a hét végén bejelentette: távozni szándékozik az MSZP elnöki tisztségéből is. A rövid írás hozzátette, hogy a miniszterelnöki posztról való távozását Gyurcsány Ferenc március 23-án jelentette be, s hogy akkor még meg akarta őrizni pártelnöki tisztségét, amihez 85 százalékos támogatást kapott. "Most azonban Gyurcsány úr váratlanul meggondolta magát, és úgy tűnik, teljesen elhagyja a magyar politikát. Így már semmi akadálya nincs annak, hogy a Déli Áramlat Rt. - a felépítendő gázvezetéket üzemeltető társaság - élére álljon" - írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!