Hírek

2009.01.18. 16:51

Végleg szabadon engedik a britek Nagy Vonatrablóját

Hamarosan szabad ember lesz minden idők leghíresebb vonatrablója, az idén 80 éves Ronnie Biggs.

BAMA

A Nagy Vonatrabó 1963. augusztus 8-án állította meg hamis tilos jelzéssel a Brit Királyi Posta Glasgow-ból a londoni Euston pályaudvarra tartó értékszállító szerelvényét, amelyről társaival 2,6 millió akkori fontot emelt el. A 120 postazsák tartalma mai pénzben legalább 40 milliót (a jelenlegi árfolyamon csaknem 12 milliárd forintot) érne.

Az újkori brit kriminalisztika leghíresebb bűncselekményének elkövetőjét egy éven belül elfogták, de egy kötélhágcsón megszökött. Párizsi és ausztráliai kitérővel Rióban telepedett le, ahol felvette a brazil állampolgárságot, és családot alapított.

2001-ben Biggs mégis úgy döntött: elég a bujdosásból, és hazatért. Ott folytatta a büntetés letöltését, ahol 36 évvel korábban „felfüggesztette". Ám most már olyan rossz egészségi állapotba került, hogy hamarosan kiengedik. Utolsó éveit egy londoni idősek otthonában tölti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!