Hírek

2009.01.17. 16:31

Vádat emelnek egy Fideszes képviselő ellen

Vádemelési javaslattal élt a balatonfüredi rendőrkapitányság Veszprém egyik alpolgármesterével szemben

BAMA

Vádemelési javaslattal élt a balatonfüredi rendőrkapitányság Veszprém egyik alpolgármesterével szemben; a megalapozott gyanú szerint a megyeszékhely fideszes önkormányzati vezetője magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés vétségét követte el - tájékoztatta Biró Barna, a füredi kapitányság bűnügyi osztályvezetője szombaton az MTI-t.

Közlése szerint a nyomozás még 2007. novemberében indult - újságírói feljelentésre -, s mivel az ügyben a veszprémi rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be, így Balatonfüredre "tették át" az ügy kivizsgálását. A nyomozást nagy körültekintést igényelt, így a székesfehérvári ügyészség többször is meghosszabbította a vizsgálat befejezésének határidejét - tette hozzá az őrnagy, megjegyezve, hogy a napokban azonban lezárták az aktát, s vádemelési javaslattal éltek a fehérvári ügyészségnél.

Biró Barna tájékoztatása szerint Czaun János veszprémi fideszes alpolgármestert megalapozottan gyanúsítják folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással, továbbá folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés vétségével.

A bűnügyi osztályvezető a nyomozás lényegéről csupán annyit közölt, hogy az alpolgármesterrel kapcsolatosan a hivatali gépkocsi használatának körülményeit, annak szabályosságát (a menetlevelek vezetését) vizsgálták több mint egy éven át. Megjegyezte: az ügy lényege tulajdonképpen az, hogy a szabályzat szerint szolgálati gépjárművet nem lehet magáncélokra használni; ennél többet azonban az osztályvezető nem kívánt közölni a nyomozás részleteiről.

A rendőrségi bizonyítékok alapján a székesfehérvári ügyészség dönt majd, hogy vádat emel-e vagy sem a veszprémi alpolgármesterrel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!