Hírek

2009.01.15. 16:46

Vádat emelhet az ügyészség a Molotov-koktélos polgárőrök ellen

A rendőrség lezárta a nyomozást a romák ellen tavaly nyáron elkövetett, pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében. Az eljárást három helybéli polgárőr ellen folytatták.

FK

Az iratok, amelyekben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottak ellen társtettesként, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádemelést javasol, már megérkeztek az ügyészségre.

A nyomozók szerint a három gyanúsított dobott benzinnel teli palackokat tavaly június 3-án éjszaka három pátkai lakóházra, amelyekben roma családok laktak. A támadás következtében az egyik épület gyerekszobájában tűz ütött ki, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a családtagok még idejében ki tudtak menekülni a házból. A Molotov-koktélos támadásnak nem volt sérültje, de a gyújtogatás után az egyik menekülő elkövető és az egyik sértett között kialakult dulakodásban az ott lakó férfi megsebesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!