Hírek

2009.01.09. 15:28

Újabb írásbeli kérdések a Fidesztől

A Fidesz és a KDNP tavaly év végén beadott 1353 kérdésén felül a legnagyobb ellenzéki párt idén is újabb írásbeli kérdéseket tett fel a minisztereknek.

BAMA

Január első napjaiban a Fidesz újabb 35 kérdést intézett a tárcavezetőkhöz, elsősorban a földművelésügyi és a közlekedési miniszterhez. Ezzel a téli szünetben eddig majdnem negyvenszer több írásbeli kérdést adott be a két ellenzéki párt, mint az egy évvel korábbi parlamenti szünet alatt.

"Nincs szó Fidesz-akcióról, a kérdéseket az egyes parlamenti képviselők nyújtották be" - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteken az MTI-nek. Hozzátette: a képviselők egyenként döntik majd el, hogy az eddig kapott válaszokat kielégítőnek találják-e, vagy újabb kérdéseket kívánnak az adott témákban feltenni.

A szóvivő közölte: az már biztos, hogy arról is készül írásbeli kérdés, hogy milyen munkát végeztek tanácsadói szerződéseket kötők a kormánynak.

Szijjártó Péter szerint az írásbeli kérdések a folyamatos képviselői munka termékei, ám a parlamenti ülés kezdetével ezek száma vélhetően visszaesik majd, hiszen újból lesz mód interpellálni vagy szóban kérdezni a kormánytagokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!