Hírek

2009.01.08. 06:31

Újabb amerikai álom

Szabó Győző élete egyik szerencséjének tartja, hogy hét évvel ezelőtt beválogatták a Valami Amerika című film szereplői közé. Ráadásul a második rész még jobban tetszik neki, mint az első.

Fábos Erika

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] A film rendezője, Herendi Gábor a Merlin Színházban figyelt fel rá.
[/caption]Már több mint 230 ezren voltak kíváncsiak a Valami Amerika 2-re. Herendi Gábor új filmje ezzel meg is döntötte a tavaly megjelent magyar filmek látogatottsági rekordját, pedig csak három hete mutatták be. Szabó Győző most is az egyik főszereplője a mozinak, de már nem az a folyton öltönyben járó marketinges, hanem egy sportosabb, lazább figura lett.

– Nem lehet tudni, hogy előre vagy visszafelé lépett a figurám, de így is nagyon szerettem – mondta Szabó Győző. – Azt, hogy a társadalmi rétegéből hova keveredett, nem árulom el, az legyen meglepetés annak, aki még nem látta a filmet. Amúgy nem csak az én szerepem változott, a két rész között is érzékelhető a különbség. A mai világ igényelte, hogy a második rész pörgősebb legyen. Bekerültek újabb nagyon vicces szálak, jól szórakoztam mindenkin. Csuja Imre fantasztikus színész, amit ebben a filmben csinált, az őrület. Ugyanúgy nagyon jól szórakoztam a verőlegény Thuróczi Szabin és a Mónikát játszó Faragó Andráson is. Volt egyfajta nemes versengés a régi gárda és az újonnan bekerült szereplők között, ami jót tett a hangulatnak.

Szabó Győzőt a Valami Amerika tette igazán ismertté. A film rendezője, Herendi Gábor a Merlin Színházban figyelt fel rá, és akkor döntötte el, hogy következő filmjében szerepet ajánl majd neki. Szabó Győző nagyon örül, hogy így történt, ezt a filmet ugyanis élete egyik jelentős állomásának tartja. Számított a folytatás sikerére is, de, hogy ekkora lett, azon meglepődött.

Névjegy

1970. július 7-én, Nyírbátorban született.

Pályáját reklámgrafikusként kezdte. Amatőr operatőr és vágó. Volt bárpultos, szerepelt táncelőadásban, és énekelt zenekarban is. 2004-ig a Katona József Színház tagja volt. Azóta szabadúszó. 2008 óta szerepel a Beugróban.

Ismertebb filmjei: Valami Amerika, Magyar Vándor, Kontroll, Nyócker.

– Bevallom, reménykedtem benne, hogy jól fogadják majd a nézők. Azért voltam bizakodó, mert az első rész után szinte követelték a folytatást. Ebben, persze, valószínűleg az is közrejátszott, hogy hat évet kellett várni a stáb újabb közös munkájára.

Arról azonban még korai beszélni, hogy lesz-e Valami Amerika 3. A színész szerint mindenesetre legalább ennyi időt arra is várni kell majd.

– A történetnek tulajdonképpen úgy lett vége, hogy akár folytatni is lehetne, de hogy erre sor kerül-e valamikor, azt egyelőre nem tudom. Az viszont biztos, hogy ha lesz is folytatás, nem mostanában lesz, és legalább hat évet biztosan várni kell arra, hogy újra együtt legyen a három testvér.

Pályáját reklámgrafikusként kezdte. Amatőr operatőr és vágó. Volt bárpultos, szerepelt táncelőadásban, és énekelt zenekarban is. 2004-ig a Katona József Színház tagja volt. Azóta szabadúszó. 2008 óta szerepel a Beugróban.

Ismertebb filmjei: Valami Amerika, Magyar Vándor, Kontroll, Nyócker. A film rendezője, Herendi Gábor a Merlin Színházban figyelt fel rá. Szabó Győző -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!