Hírek

2009.01.07. 08:50

Túl sok volt a kizárás az MDF-ben

Etikai biztost választ a hétvégén az MDF országos választmánya, a párt alapszabálya szerint ugyanis rá is szükség lenne a fegyelmi-kizárási ügyek lefolytatásához

BAMA

Az etikai biztos az MDF-választmány "kvázi ügyésze" lesz, akinek megválasztására azért van szükség, mert az "almássysták" választmányi tagok, így "magas polcon vannak, sima eljárással nem zárhatók ki" - mondta a lapnak Karsai Péter Bács-Kiskun megyei elnöke. A kizárási hullám elsősorban Huber Szebasztiánt, Lasztovicza Gábort és Szilassy Gábor Cézárt sodorhatja el, akik Almássy Kornél támogatói. Almássy Kornél "kétszeres" kizárása után ügyelnek arra, hogy a fegyelmi eljárások törvényesek legyenek - tette hozzá.

Az MDF politikusa a Népszabadságnak kifejtette: még a tisztújítás után is úgy gondolták, hogy a belviszályokat békésen is lehet rendezni, de mára bebizonyosodott, hogy nem megy tovább békésen. Tiszta lapot kell nyitni, el kell indítani a kizárási eljárásokat azokkal szemben, akik folyamatosan szembe menetelnek a párttestületek többségi döntésével meghatározott politikai irányvonallal.

A pártvezetés úgy kalkulál, hogy a választmányban megvan a többsége; így az "almássysták" kiszorítását január végére, de legkésőbb tavaszra le szeretné zárni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!