Hírek

2009.01.27. 17:07

Többen pályázhatnak idén üdülési csekkre

Ebben az évben 2,5 milliárd forint értékben nyújt támogatást négy, szociálisan rászorult társadalmi csoportnak üdülési csekk formájában a Magyar Nemzeti Üdülési alapítvány

É. S.

Ebben az évben 2,5 milliárd forint értékben nyújt támogatást négy, szociálisan rászorult társadalmi csoportnak üdülési csekk formájában a Magyar Nemzeti Üdülési alapítvány – jelentette be Karácsony Mihály, a szervezet elnöke. Az alapítvány 2009-ben az alacsony – havi 70 ezer forint alatti – jövedelmű nyugdíjasoknak, a fogyatékossággal élőknek, a legalább két gyermeket nevelő, százezer forintos jövedelmet meg nem haladó munkavállalóknak és a szakiskolai tanulóknak nyújt üdülési lehetőséget.

Február 1-től április 15-ig hirdetik meg a pályázatokat az alapítvány honlapján. A felnőttek esetében 40 ezer, gyermekeknek 25 ezer forintos üdülési csekk nyerhető el. Nyertes pályázat esetén a nyugdíjasok, a munkavállalók és a fogyatékkal élők 15 ezer, a gyermekek és a tanulók ötezer forint önrész befizetése után kaphatják meg a csekkeket.

Az idén 400 millió forinttal több támogatást osztanak szét, így körülbelül 70-72 ezer szociálisan rászorult üdüléséhez, pihenéséhez tudnak majd hozzájárulni. Továbbra is előnyt élveznek azok, akik csoportosan (akár önkormányzati segítséggel) nyújtják be a kérelmüket. Ők folyamatos elbírálásban részesülnek, de az egyénileg pályázók is megkapják a csekkeket, ha megfelelnek a pályázati feltételeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!