Hírek

2009.01.21. 15:36

Több mint 80 milliárdos fejlesztés az egészségügyben

Az egészségügy történetének legnagyobb fejlesztése valósulhat meg azzal, hogy a kormány megemelte a póluskórházak pályázati keretét - jelentette be Vojnik Mária, Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kabinet szerdai ülését követő kormányszóvivői tájékoztatón.

mti

Vojnik Mária elmondta: a 75 milliárd forintos pályázati keretet a kormány 10,2 milliárd forinttal egészítette ki, így az 85,2 milliárd forintra nőtt. Tíz százalékos önrésszel számolva a teljes pályázati forrás 94,6 milliárd forintot tesz ki - húzta alá az államtitkár.Az Új Magyarország fejlesztési terv keretein belül kiírt, az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban címet viselő, kiemelt uniós pályázat első fordulójának bírálata tavaly december 20-án lezárult - mondta Vojnik Mária. Kiemelte: a kormány nyolc intézményi projekt támogatásáról döntött, ebben az orvos- és egészségtudományi képzést folytató egyetemek, illetve régióként a legnagyobb aktív fekvőbeteg-szakellátási kapacitással rendelkező kiemelt kórházak vehettek részt.

A program keretében megújulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórháza Nyíregyházán, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Kecskeméten, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei  Kórház és Egyetemi Oktatókórház Miskolcon, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Győr-Moson-Sopron Megyei  Önkormányzat, valamint a Pécsi Tudományegyetem kórháza.

A fejlesztések eredményeképpen korszerű, költséghatékony, betegbarát szolgáltatást nyújtó csúcsintézmények jöhetnek létre - szögezte le az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!