Hírek

2009.01.23. 18:14

Terézvárosi ingatlanpanama: Verók sem tett vallomást

Eddig hét gyanúsított van a terézvárosi ingatlanügyben, és a rendőrség további hat ember meggyanúsítását tervezi – közölte pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

V. M.

A hét gyanúsított egyikét, Verók István terézvárosi polgármestert is pénteken hallgatta ki a rendőrség. A polgármester – csakúgy, mint társai – megtagadta a vallomástételt az Andrássy út 47. szám alatti ingatlanhoz kapcsolódó hűtlen kezelés ügyében, és panaszt nyújtott be a gyanúsítás ellen. Egészen pontosan az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert véleményük szerint az eljárás megalapozatlan és alkotmányellenes.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke szerint, ha az ügyészségnek csak annyi bizonyítéka van, amennyit egy szavazási lista jelent, ami több mint négyéves, akkor a hivatal kezdeményezését aggályosnak tartja. „Ennél több bizonyítékról pedig nincs tudomásom” – tette hozzá a szocialista politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!