Hírek

2009.01.11. 18:32

Szünet és káosz lehet a megyei középiskolákban

Éppen megérkezhet az első orosz gázszállítmány hazánkba, mikor az ország felében a középiskolások és a tanárok otthon maradnak, mert tíz megyében – gáztakarékossági okokból – rendkívüli háromnapos szünetet kezdeményeztek a fideszes megyei önkormányzatok az általuk fenntartott intézményekben.

V. M.

Veszprém megyében egyelőre csak hétfőn lesz tanítási szünet, a másik két napról ma határoznak. „Tisztelettel kérem, hogy ne engedjenek a nyilvánvaló politikai pressziónak, a hisztériakeltésnek és a tanulóik és szüleik érdekeit nézzék csupán. Legalább kedden és szerdán ne rendeljék el a további tanítási szünetet, mert a szombati pótlások igencsak nehezen oldhatók meg” – kérte levelében az intézmény vezetőit Katanics Sándor MSZP-s képviselő.

Az oktatási tárca korábban egyértelművé tette, hogy ilyen indokkal nincs joga szünetet elrendelni a megyéknek. Az iskolaigazgató ugyanis csak akkor rendelhet el szünetet, ha rendkívüli időjárás, járvány, természeti csapás vagy más elháríthatatlan ok miatt az intézmény működtetése nem biztosítható. A Fidesz nevében Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a MÖOSZ társelnöke erre azt válaszolta, hogy a kormány „csúnya mozdulattal elüti az ellenzék segítő kezét”.

V. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!