Hírek

2009.01.15. 15:36

Szombathelyen eljátsszák az irányítószámot

Pénteken tartja első díszbemutatóját Magyarország legújabb színháza Szombathelyen. A Weöres Sándor Színházban a város történetéről és híres alakjairól szóló, 9700 című darabban a társulat összes művésze színre lép.

Europress

Pap Kriszta művészeti titkár azt mondta: a szokatlan című darab – 9700 Szombathely irányítószáma – szövegkönyvének alapját a színészek improvizációi, valamint korabeli dokumentumok és eredeti közgyűlési aranyköpések adták. Ezeket gyúrta Egressy Zoltán színdarabbá.

A város képviselő-testülete 2007. szeptember 27-én egyhangú szavazással döntött a Weöres Sándor Színház megalapításáról, vezetésére Jordán Tamás Kossuth-díjas színművészt kérték fel. A Nemzeti Színház éléről leköszönt színházigazgató tavaly április elején ismertette az új társulat névsorát, amely szinte azonnal megkezdte a felkészülést az első bemutatóra. A Weöres Sándor Színház átmenetileg, a kőszínház megépüléséig a volt helyőrségi művelődési otthon épületében működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!