Hírek

2009.01.21. 18:01

Szerdán a várt mennyiségű földgáz érkezett hazánkba

Pontos adatok ugyan még nincsenek, de szerdán úgy tűnt, hogy a megrendelt mennyiségű földgáz érkezett hazánkba – mondta el kérdésünkre Kutas István, az E.ON Földgáz Trade szóvivője. Hozzátette, ez körülbelül 20 millió köbmétert jelent.

B. V.

Magyarországra kedden 13 óra 20 perckor indult meg ismét az orosz gáz szállítása Beregdarócnál Ukrajnából, és további kétmillió köbméter gáz jött az ausztriai Baumgarten felől is. Aznap 10-11 millió köbméter gáz érkezett az oroszoktól – tudtuk meg Lakatos Edinától, a Földgázszállító Zrt. (FGSZ) szóvivőjétől. A napi felhasználható gázmennyiség változatlanul 66 millió köbméter, amelyből szerdán 48-50 millió köbmétert használtunk fel.

Közben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arról tárgyalt Omanban, hogy más országokkal közösen tengeren, hajóval szállított folyékony földgázt szereznénk be a Perzsa-öböl térségéből, amelyért hazánk élelmiszert adna cserébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!