Hírek

2009.01.30. 16:04

Szapáry: eurót minél előbb

A lehető leggyorsabban be kell vezetni az eurót Magyarországon, de ehhez széles gazdasági, politikai, társadalmi támogatásra van szükség

BAMA

A lehető leggyorsabban be kell vezetni az eurót Magyarországon, de ehhez széles gazdasági, politikai, társadalmi támogatásra van szükség - jelentette ki Szapáry György, a jegybank korábbi alelnöke, a Fidesz által rendezett pénteki konferencián.

Szapáry György nem nevezett meg céldátumot az euró bevezetésére, de véleménye szerint akkor érdemes dátumot mondani, amikor a gazdaság már jó úton halad a maastrichti kritériumok teljesítése felé.

Előadásában a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke példaként az eurót bevezető Szlovákiát említette, ahol már 2008-ban is stabil volt a korona árfolyama, szemben a forinttal, a lengyel zlotyval, vagy a román lejjel, mivel az említett valuták árfolyama egyrészt  leértékelődött, másrészt erősen ingadozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!