Hírek

2009.01.24. 06:33

Száműzte a sztárocskákat

Ma már nem vállalna betelefonálós műsort Szilágyi János, mivel azok vagy felszínesek, vagy pedig politikával vannak átitatva. Legújabb tévés talkshow-jának címe mégis az: Halló, itt vagyunk!

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="235"] „Még az elején kértek, hogy írjam le azok nevét, akiket semmiképp sem akarok a műsorban látni.”
[/caption]– Új műsorában szó sincs betelefonálásról, ráadásul televízióban látható. Mi indokolja a hasonlóságot az ön egykori rádióműsorának címével?
– Egyszerű: az ATV szerette volna, hogy a nézők a műsorújságot látva azonnal rám gondoljanak. Egyébként eredetileg ők azt akarták, hogy a régi címet használjuk, de ebbe nem mentem bele. Végül is ez a kicsit elferdített név kompromisszumos megoldásként született meg, hiszen három emberrel ülünk a kamera előtt és mondhatjuk: itt vagyunk!

– Beszélgetős műsorból van néhány. Ön miben látta a kihívást?
– Be szeretném bizonyítani, hogy kamera előtt is lehet felszabadultan beszélgetni bármiről, ami nem napi politika és nem közélet. Hiszen annyi érdekes téma van! Komoly dolgok is, akár. Mi pedig csak ülünk és dumálunk. A trükköm az, hogy nem is kérdezek, csak egy ember vagyok a társaságból. Persze, készülök bizonyos témákkal, de nem akarom kézben tartani a csevegést.

– Ön dönti el, hogy kiket hív meg?
– Ezt a szerkesztőkkel közösen határozzuk meg. Még az elején kértek, hogy írjam le azok nevét, akiket semmiképp sem akarok a műsorban látni.

– Hosszú volt a lista?
– Leginkább az úgynevezett celebek szerepeltek rajta. Az olyan sztárocskák ugyanis nem érdekelnek, akik amúgy is naponta tucatszor szerepelnek az újságokban és a televíziókban. Persze, az számomra sem hátrány, ha valaki ismert, de ahhoz ragaszkodom, hogy emögött legyen tehetség is.

Névjegy

Született: 1936. május 3-án.

Végzettsége: MÚOSZ újságíróiskola (1958-1960).

Pályája: Újságíróként kezdte, több lap, majd a Magyar Rádió munkatársa (1964-1980), illetve vezető szerkesztője (1993), jelenleg a Story Tv (2007- ) és az ATV műsorvezetője (2009- ).

– Mit gondol, az ön provokatív stílusára vevők manapság az emberek?
– Nem tudok és nem is akarok megváltozni. Abban azonban biztos vagyok, hogy az őszinte gondolat hiánycikk a mai magyar televíziózásban.

– Betelefonálós műsort vállalna?
– Nem. Ebben a műfajban ugyanis ma csak kétféle létezik. Az egyik a kereskedelmi rádiók két-három mondatot engedélyező stílusa, a másik pedig a politikai tartalmú beszélgetés. Engem egyik sem vonz.

– Vonzzák még új célok, vagy sportnyelven szólva most már csak „levezet”?
– Nézze, magának elárulom: szeretnék még rádiózni. Ha volna egy olyan adó, ahol lehet beszélgetni, azt boldogan csinálnám. De kopogtatni sehol sem fogok.

Végzettsége: MÚOSZ újságíróiskola (1958-1960).

Pályája: Újságíróként kezdte, több lap, majd a Magyar Rádió munkatársa (1964-1980), illetve vezető szerkesztője (1993), jelenleg a Story Tv (2007- ) és az ATV műsorvezetője (2009- ). Szilágyi János „Még az elején kértek, hogy írjam le azok nevét, akiket semmiképp sem akarok a műsorban látni.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!