Hírek

2009.01.20. 10:52

Spanyol dominancia 2008 álomcsapatában

Idén is lehetett szavazni az elmúlt év legjobbjaira a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos honlapján. A szervezet a beérkező voksok alapján összeállította 2008 álomcsapatát.

BAMA

A kapu előtti teret a szavazók szerint tavaly a világ legjobbjának is megválasztott Iker Casillas (Real Madrid) uralta, a szavazatok 43 százalékát begyűjtve diadalmaskodott.

A védelemben John Terry (Chelsea) és Carles Puyol (FC Barcelona) helye megingathatatlan volt, Phillip Lahm (FC Bayern München) lett a balhátvéd. A legnagyobb harc a jobb oldali védő posztján volt, Sergio Ramos (Real Madrid) mindössze 366 szavazattal előzte meg  Daniel Alvest (FC Barcelona).

A középpályán nincs túl nagy meglepetés: négy szupersztár, Steven Gerrard (FC Liverpool), Xavi (FC Barcelona) és Franck Ribéry (Bayern München) kapott helyet.

A csatársorban - a szavazók döntése szerint - az aranylabdás Cristiano Ronaldo (Manchester United), valamint Lionel Messi (FC Barcelona) rohamozná a kapukat.

2008 álomcsapata:

Iker Casillas (Real Madrid) - Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (FC Barcelona), Phillip Lahm (Bayern München) - Kaká (AC Milan), Steven Gerrard (FC Liverpool), Xavi (FC Barcelona), Franck Ribéry (Bayern München) - Cristiano Ronaldo (Manchester United), Lionel Messi (FC Barcelona)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!