Hírek

2009.01.10. 12:07

Schmitt Pál maradt a MOB elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Schmitt Pált választotta meg elnöknek.

mti

Az egyedüli jelöltként induló Schmitt 151-ből 125 igen szavazatot kapott. Schmitt 1989-től áll a MOB élén, s hatodik alkalommal kapott megbízatást. Ezt megelőzően legutóbb 2006 szeptemberében erősítették meg posztján, miután a rendkívüli közgyűlésen - 69-69-es szavazataránnyal - nem kapott többséget a visszahívását kezdeményező indítvány.

„Az, hogy egyedüli jelöltként indultam, azt jelenti, hogy mindenkire számítanom kell - mondta megválasztása után Schmitt Pál. - Az is növeli a felelősségemet, hogy páran nem szavaztak mellettem. Köszönöm az észrevételeket azoknak, akik korábban bírálták a munkámat, és felhívták a figyelmet a hibákra.”

A négy alelnöki posztra nyolcan pályáztak, közülük Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere (97 szavazat), Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakos (83), Szabó Tamás, a NUSI igazgatója (83) és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (80) lett a befutó. Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára 68, Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke 65, Bakonyi Tibor korábbi alelnök 49, Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó pedig 20 voksot kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!