Hírek

2009.01.02. 16:28

Rúzsa Magdi: új év, új lemez

Rúzsa Magdinak jól telt az évvége. Annak ellenére, hogy új lemeze jelent meg, maradt ideje arra is, hogy kiszakadjon a mindennapi pörgésből és pihenjen, feltöltődjön kicsit.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignright" width="200"] A Deutsche Welle német televíziós csatorna őt választotta ki, hogy bemutassa Magyarországot és az itteni fiatalok életét.
[/caption]– Nagyon szeretem a karácsonyt és a karácsonyi hangulatot is – mondta Rúzsa Magdi. – Éppen ezért sok karácsonyi vásárban megfordultam az év végén. Imádom azt a hangulatot, a nézegelődő embereket, a forgatagot és a forralt bor illatát és ízét is. Még Bécsbe is ellátogattunk a barátaimmal egy ilyen hétvégére. Nagyon kikapcsolnak és feltöltenek az ilyen kirándulások. Amikor dolgozom, mindent időre kell csinálni, pontosan kell megjelenni, ezért úgy tudok legjobban pihenni, ha nem kell törődni azzal, hogy telik az idő, hanem csak úgy szabadon lófrálhatok. Ez jól ráhangolt az ünnepre is.

Rúzsa Magdinak az is felért egy karácsonyi ajándékkal, hogy a Deutsche Welle német televíziós csatorna őt választotta ki, hogy bemutassa Magyarországot és az itteni fiatalok életét.

– Nagyon örültem, hogy velem forgattak. Voltunk énekórán, stúdiózni, vásárolni, próbálni, és persze sétálgattunk a városban, hiszen ez a film nemcsak rólam, de Budapestről, Magyarországról is szól. Nagyon megtisztelőnek éreztem, hogy én voltam az, aki bemutatta az országot, főleg úgy, hogy sokkal népszerűbb előadók is vannak Magyarországon. Ez a lehetőség egyébként azon is elgondolkodtatott, hogy esetleg külföldön is meg kéne próbálkozni egy lemezzel. Persze nem most, az nagyon komoly előkészítést igényelne, de el tudom képzelni, hogy belevágok.

Addig is itthon megjelent a második nagylemeze Iránytű címmel. Az albumon 12 dal található és mindegyikhez személyesen kötődik.

– Fontosnak tartom, hogy az ember mindig tudja, hogy merre tart, ezért lett Iránytű az új lemez címe. Az album valódi csapatmunka eredménye, hiszen az első lemezre alakult zenekar együtt maradt, és még jobban összeállt. Szemben az első albummal, ahol csak néhány számban vettem részt szerzőként, itt két kivétellel valamennyi dal szövegét én írtam. Úgy érzem, jól sikerült ez a lemez, elégedett vagyok vele és szerencsére a visszajelzések is nagyon pozitívak.

2006-ban megnyerte a TV2 tehetségkutató versenyét, a Megasztár 3-at.

2007-ben az Év felfedezettjének választották.

2007-ben az 52. Eurovíziós dalfesztiválon a legjobb dalszerzőnek választották.

Kedvenc zenekara, előadója: Zanzibar, Green Day

Példaképe: Tina Turner és az édesanyja

Legnagyobb élménye: amikor a Boban Markovic Orchestrával szerepelhetett egy színpadon Rúzsa Magdinak jól telt az évvége. A Deutsche Welle német televíziós csatorna őt választotta ki, hogy bemutassa Magyarországot és az itteni fiatalok életét. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!