Hírek

2009.01.16. 11:45

Rémhír a MÁV-nál az ötezres leépítés?

A MÁV Zrt. menedzsmentje szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) rémhíreket terjeszt. „Valótlan állításait” a tömeges létszámleépítésről a munkáltató a leghatározottabban visszautasítja és emlékeztet rá, hogy az idei üzleti tervben szó sincs 5000 munkavállaló elbocsátásáról. Ezt a szakszervezet vezetőinek – akik a MÁV Zrt. Felügyelő Bizottságának is tagjai – nyilvánvalóan tudniuk kell.

mti

A MÁV Zrt. közleményben reagált a Magyar Nemzet pénteki számában megjelentekre. A lap a VDSZSZ-re hivatkozva azt írta, hogy 5000 fős elbocsátás és 30 milliárd forintos megszorítás lehet az idén a MÁV Zrt.-nél. A MÁV Zrt. közleménye szerint a VDSZSZ tudatos hamisításokkal és csúsztatásokkal, rémhírekkel igyekszik felhergelni a vasutasokat és a közvéleményt, szándékosan zavart kelt.

„Ezt a vasútellenes módszert a magyar vasút vezetése a legteljesebb mértékben elítéli és elutasítja” – áll a közleményben. A MÁV Zrt. a hatékony működés érdekében és a válságos gazdasági helyzetre tekintettel – más cégekhez, vállalatokhoz hasonlóan – a központi irányítás terén, vezetői szinteken tervez karcsúsítást, de ez távolról sem érinti a vasútközlekedés közvetlen lebonyolításában érintett munkaköröket. Erről egyébként folyamatos az egyeztetés a vasúttársaságnál működő érdekvédelmi szervezetekkel – fűzik hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!