Hírek

2009.01.30. 12:10

Rászorulóknak osztanak tűzifát a Nyírségben

Hatezer köbméter tűzifát ad a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.

BAMA

A társaság a szociális akcióval ahhoz kíván hozzájárulni, hogy ne következhessen be újabb fagyhalál fűtetlen lakásokban a térségben, ahol eddig csak Szabolcsban 16-an vesztették életüket kihűlés miatt az idei télen.

A piaci ár feléért biztosított tüzelő megvásárlásáról, elszállításáról és a rászorulók közötti szétosztásáról a települési önkormányzatok gondoskodnak, a kisebbségi helyhatóságokkal együttműködve. A segítségre szoruló kisebb települések 100, a nagyobbak 300 köbméter tűzifát kapnak a Nyírerdőtől, a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyásával.

Az állami tulajdonú erdőket kezelő cég évek óta támogatja tűzifajuttatással a nehéz helyzetben lévő embereket, a legutóbb, december végén például Tiszadobon és Tiszalökön 310 köbmétert adtak az ottani önkormányzatoknak. A helyhatóságok családonként 2 köbméter fát biztosítottak a rászorulóknak. Azóta újabb szabolcsi és hajdú-bihari önkormányzatok fordultak segítségért a társasághoz, összesen hatvan településen szeretnének kedvezményes tűzifát biztosítani az anyagi gondokkal küzdő embereknek.

Kaknics Lajos vezérigazgató megjegyezte: a cég évente 110-120 ezer köbméter tűzifát termel ki a kelet-magyarországi erdőkben, a 6000 köbméter tűzifa szociális alapon történő biztosításával szeretnék elejét venni az illegális fakivágásoknak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!