Hírek

2009.01.04. 11:03

Nyomozás indult a tartományi miniszterelnök ellen

Ilyenre sem volt még példa: gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoznak egy német tartományi miniszterelnök ellen, mégpedig Németország határain kívül.

Magyar Rádió / Zentai Péter

Dieter Althaus, a keleti német tartomány, Thüringia első embere az osztrák Alpokban egy viszonylag nehéz lejtőn száguldott, melynek torkolatánál hihetetlen erővel és borzalmas szerencsétlenül ütközött egy másik síelővel, egy szlovák születésű, amerikai állampolgárságú négygyerekes anyával, aki életét vesztette. Szemtanúk nincsenek, így az egyedüli, akinek mérvadó lehet a vallomása, az maga a balesetet – állítólag bukósisakjának köszönhetően – túlélő thüringiai miniszterelnök. Egyelőre nem hallgatják ki, hiszen több napon át mesterséges kómában kellett tartani. Az osztrák orvosok csak szombat reggel térítették magához.

Az ötvenéves Dieter Althaus állapota a jelek szerint szépen javul, bár kétségtelen, hogy kisebb agyi károsodás is érte. A fő, hogy ő legalább él, miközben egyszersmind él a gyanú is, hogy gondatlanságból ő okozta a tragédiát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!