Hírek

2009.01.27. 10:51

Német panasz az orvosi ellátásra

A horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság rangjához méltatlannak nevezte az orvosi ellátás színvonalát Berthold Hallmaier, a címvédő német válogatott orvosa.

mti

A szakember elmondta, hogy a Norvégia elleni, vasárnapi mérkőzésen bokasérülést szenvedett Michael Krausszal barátságtalanul bántak az orvosok a kórházban.

„Nem akarták begipszelni Michael bokáját, erre csak többszöri fenyegetés után voltak hajlandók, mankót pedig nem tudtak adni nekünk. Ilyesmi nem fordulhat elő egy világbajnokságon.” Hallmaier hozzátette: a csoportmérkőzések során belső bokaszalagszakadás-gyanús sérülést szenvedett Christian Sprengert Németországba kellett küldeni MR-vizsgálatra, mert ezt egyik világbajnoki helyszínen sem tudták elvégezni. „Vasárnap írásban panaszt tettem a nemzetközi szövetségnél. Christiannak haza kellett utazni azért, hogy kiderüljön a pontos diagnózis. Szerencsére nem szakadtak el a szalagjai, de nem normális, hogy ezt Horvátországban nem lehetett megállapítani.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!