Hírek

2009.01.08. 11:25

Nem engedélyezi Izrael a sebesültek ellátását

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága szerint az izraeliek már négy napja nem engedik be a szervezet mentőalakulatának embereit a területre.

BAMA

 A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (CICR) csütörtökön bírálta Izraelt azért, mert nem engedélyezi, hogy a szervezet dolgozói sebesülteket lássanak el a Gázai övezetben.

Pierre Wettach Genfben beszámolt arról, hogy egy épületnél, amelyet az izraeli tüzérség rombolt le, négy gyermeket találtak élve halott anyjuk mellett. A Gáza város közelében fekvő Zejtún településen egyébként két ház romjai közül 15 halottat emeltek ki. A szóvivő szerint az izraeliek már négy napja nem engedik be a szervezet mentőalakulatának embereit a területre.

A genfi székhelyű szervezet egy közleményében hangoztatta, hogy Izrael nem teljesíti a nemzetközi humanitárius jog által előírt kötelezettségeit, amelyek szerint el kell látni a sebesülteket és ki kell menekíteni őket a harcok helyszínéről. Elfogadhatatlan az, hogy nem engedik a mentőalakulatok bejutását ezekre a területekre - áll a dokumentumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!